Ořechový dort plněný šlehačkou

7 bílků, 350 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 350 g ořechů

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme k němu prosetý cukr, vanilkový cukr a mleté ořechy. Dortovou formu bez boků vymastíme, vysypeme moukou a rozetřeme na ni asi 2 lžíce těsta. Těsto ve vyhřáté troubě upečeme a postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto. Dort plníme až druhý den šlehačkou a strouhanou čokoládou. Také povrch dortu ozdobíme šlehačkou a čokoládou.

Šlehačka
½ l dobré husté sladké smetany, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g čokolády
Smetanu ušleháme a přimícháme cukr a strouhanou čokoládu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 1