220 g práškového cukru, 6 vajec, 200 g ořechů, 80 g strouhané housky, mletá skořice, tlučený hřebíček, citronová kůra.
Žloutky s cukrem dobře vymícháme, přidáme mletou skořici, tlučený hřebíček a strouhanou citronovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme mleté ořechy smíchané s prosetou strouhanou houskou. Těsto rozetřeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a mírně pečeme. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme, naplníme nádivkou, také povrch potřeme nádivkou a nakrájíme na řezy.
Máslová nádivka
200 g másla, 150 g práškového cukru, 1 žloutek, 1 balíček vanilkového cukru
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme žloutek a znovu promícháme.