Ořechové perníky

4 vejce, 250 g práškového cukru, 2 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 3 hřebíčky, citronová kůra, 10 g amonia, 100 g ořechů, 650 g hladké mouky

Celá vejce a práškový cukr mícháme 20 minut. Přidáme vlažný med, mletou skořici, mletý hřebíček, strouhanou citronovou kůru, amonium a všechno promícháme. Potom do těsta přidáme mleté ořechy a mouku, vařečkou je promícháme a na vále vypracujeme těsto. Necháme je 3 hodiny odpočinout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na sílu 1 cm a malými formičkami vykrajujeme různé tvary. Dáme je na vymaštěný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené, ještě vlažné perníčky potřeme rumovou polevou (str. 23).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

98 − 91 =