600 g polohrubé mouky, 3 dl mléka, 3 žloutky, 1 vejce, 50 g práškového cukru, 120 g másla, kůra z ½ citronu, sůl
Kvásek: ¾ dl mléka, 20 g práškového cukru, 40 g polohrubé mouky, 25 g droždí
Z mléka, cukru, mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy připravíme mouku, přilijeme kvásek, v mléce rozmíchané žloutky a celé vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru, sůl, vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníčky, které potřeme ořechovou nádivkou a svineme. Plech potřeme sádlem, uložíme na něj buchty a každou buchtu potřeme máslem, aby se neslepily. Necháme je na plechu kynout a potom je upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené buchty vyklopíme, vychladlé uložíme na mísu a posypeme práškovým cukrem.
Ořechová nádivka
270 g ořechů, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 ¾ dl mléka, 50 g hrozinek, 30 g piškotových drobků.
Mléko, cukr a vanilkový cukr uvedeme do varu. Do vařícího mléka přisypeme mleté ořechy a odtáhneme z plotny. Přimícháme očištěné hrozinky a piškotové drobky, rozmícháme a necháme vychladnout.