Netažený jablkový závin

250 g hladké mouky, 50 g másla, trošku soli, 1 vejce, 2 lžíce octa, 3 lžíce vody

K proseté mouce přidáme máslo, sůl, vejce, ocet, vodu a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Každý díl tence rozválíme, naplníme jablky rozkrájenými na tenké lístky, posypeme je práškovým cukrem, skořicí, pokropíme rozpuštěným máslem a nakonec je posypeme prosetou strouhanou houskou. Těsto svineme, uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozpuštěným máslem, trošku polijeme mlékem a upečeme ve vyhřáté troubě. Před pečením závin popícháme vidličkou. Upečený a vychladlý závin posypeme práškovým cukrem a pokrájíme.

Nádivka
600 g očištěných pokrájených jablek, 100 g práškového cukru, trošku mleté skořice, 80 g másla, 60 g strouhané housky.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

36 − 30 =