Nákyp z ovesných vloček

¾ l mléka, 200 g ovesných vloček, trošku soli, 5 vajec, 50 g másla, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g hrozinek, 30 g hrubé mouky

Do hrníčku dáme mléko, trošku soli a uvedeme do varu. Za stálého míchání přisypeme ovesné vločky a uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout a občas pomícháme. Žloutky, máslo a práškový cukr mícháme 20 minut. Za stálého míchání přidáme vychladlou kaši, vanilkový cukr, očištěné hrozinky a všechno zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme i s moukou k těstu. Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhanou a nalijeme do ní těsto. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme asi ¾ hodiny v mírně vyhřáté troubě. Upečený nákyp podáváme s kompotem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

73 − 70 =