Mrkvový dort

6 vajec, 300 g práškového cukru, 80 g oříšků, 100 g strouhané housky, 60 g hrubé mouky, 1 lžička mleté skořice, šťáva a kůra z ½ citronu, trošku prášku do pečiva, 250 g vařené mrkve

Žloutky a cukr mícháme 20 minut. Ke žloutkům přidáme na měkko uvařenou, vychladlou, postrouhanou mrkev, strouhanou citronovou kůru a šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme jej s mletými oříšky, mletou skořicí, jemnou strouhanou houskou a moukou smíchanou s práškem do pečiva k dobře vymíchaným žloutkům. Všechno lehce zamícháme a v dobře vymaštěné, moukou vysypané dortové formě dáme péci. Upečený a vychladlý dort polijeme citronovou polevou (str. 23).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 71 = 78