180 g práškového cukru, 180 g másla, 180 g mandlí, 120 g v cukru naložené pomerančové kůry, 60 g hrubé mouky, 1 dl sladké smetany
Polovinu loupaných mandlí umeleme a polovinu drobně posekáme. Do hrníčku dáme smetanu, máslo, cukr, mleté a sekané mandle a drobně sekanou pomerančovou kůru. Všechno v hrníčku rozmícháme, dáme na plotnu a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty. Nakonec přidáme mouku a povaříme. Těsto odložíme do chladna a necháme je zhoustnout. Plech potřeme máslem, vysypeme moukou a z vychladlého těsta děláme malou lžičkou kopky a klademe je na plech. Dáváme je dále od sebe, neboť se při pečení roztečou. Plech dáme do vyhřáté trouby a placky upečeme. Upečené placky necháme na plechu trochu ztuhnout a potom je opatrně vybíráme. Vychladlé placky potřeme čokoládovou polevou (str. 111).