Meruňkový dort z křehkého těsta

300 g hladké mouky, 200 g másla, 130 g práškového cukru, 3 žloutky, kůra z 1 citronu

Do proseté mouky postrouháme máslo, přidáme cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru. Všechno zamícháme a těsto dobře vypracujeme. Na chvíli je odložíme na chladné místo. Těsto rozdělíme na pět dílů a každý díl upečeme v dortové formě. Upečené dortové listy naplníme nádivkou, ukládáme na sebe a povrch dortu potřeme nádivkou. Dort zdobíme čerstvými nebo zavařenými meruňkami. Hotový dort uložíme na studené místo a krájíme ho na druhý den.

Nádivka
4 bílky, 4 lžíce meruňkové marmelády, 4 plné lžíce práškového cukru
Bílky, meruňkovou marmeládu a cukr mícháme asi 1 hodinu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 5 = 2