Medvědí tlapky

210 g másla, 270 g hrubé mouky, 100 g mandlí, 160 g práškového cukru, trochu mleté skořice, 30 g kakaa, citronová kůra, 4 tlučené hřebíčky, 2 žloutky

Máslo v mouce na vále rozdrobíme. Přidáme neloupané mleté mandle, cukr, mletou skořici, kakao, strouhanou citronovou kůru, tlučený hřebíček, žloutky a vymísíme těsto. Necháme je hodinu v chladu odpočinout. Nemaštěné formičky naplníme těstem asi do tří čtvrtin. Uložíme je na plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečené tlapky necháme trošku vychladnout, vyklopíme z formiček a posypeme práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

67 − 63 =