110 g másla, 50 g práškového cukru, 2 žloutky, trošku citronové kůry, 380 g hladké mouky, trošku soli.
Kvásek: 20 g droždí, 2 ½ dl mléka, 2 kostky cukru
Máslo s cukrem mícháme do pěny, přidáme žloutky, strouhanou citronovou kůru a mícháme ještě ¼ hodiny. Do vlažného mléka dáme vykynout droždí se dvěma kostkami cukru. Do másla přidáme mouku, sůl, vykynutý kvásek a vypracujeme tuhé těsto. Necháme je pomalu kynout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozkrájíme je na trojúhelníčky, naplníme libovolnou nádivkou a zformujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky uložíme na vymaštěný plech a necháme je ještě asi ½ hodiny kynout. Potřeme je rozmíchaným vajíčkem, můžeme je posypat sekanými mandlemi a upečeme je ve vyhřáté troubě do růžova. Teplé rohlíky posypeme práškovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr.