4 vejce, 140 g práškového cukru, 30 g mandlí, 40 g rozpuštěného másla, 150 g hrubé mouky, šťáva a kůra z ½ citronu, 20 g práškového cukru do sněhu
Žloutky, prosetý cukr, strouhané mandle, šťávu a strouhanou citronovou kůru mícháme ½ hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj 20 g práškového cukru a znovu šleháme. Sníh přidáme k vymíchaným žloutkům. Potom přidáme hrubou mouku a rozpuštěné, vychladlé máslo. Těsto vložíme do malé dortové formy, kterou jsme vymastili máslem a vysypali moukou. Pomalu je pečeme ve vyhřáté troubě, asi ¾ hodiny. Upečený a vychladlý dort rozřízneme v půli a naplníme libovolnou nádivkou. Povrch potřeme nádivkou a můžeme jej také ozdobit zavařeným ovocem.