Makový nákyp s rumovou polevou

4 žloutky, 90 g práškového cukru, trošku mleté skořice, trošku citronové kůry, 100 g mletého máku, 100 g mandlí, 30 g čokolády, 5 bílků

Žloutky, cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru mícháme 20 minut. Přidáme mletý mák, mleté mandle, strouhanou čokoládu a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno lehce promícháme a těsto vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané nákypové formy. Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme při mírném ohni. Upečený a vychladlý nákyp tence potřeme marmeládou a polijeme rumovou polevou (str. 23).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

57 − 51 =