½ l mléka, 1 vejce, 1 žloutek, trošku soli, 10 g práškového cukru, 200 g hladké mouky
Z mléka, vejce, žloutku, soli, cukru a mouky vypracujeme hladké, řídké těsto. Palačinkovou formu rozehřejeme a dáme na ni rozehřát rozpuštěné máslo. Do formy nalijeme trošku těsta a rozlijeme ho po celé formě. Palačinky usmažíme po obou stranách, uložíme je na sebe a potřeme rozpuštěným máslem. Usmažené palačinky plníme makovou nádivkou, svineme je a uložíme na mísu. Posypeme je práškovým cukrem a podáváme.
Maková nádivka
200 g máku, 150 g práškového cukru, 1 ¾ dl mléka, 1 balíček vanilkového cukru
Mléko uvaříme s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Do vařícího mléka nasypeme mletý mák a všechno zamícháme. Nádivku odstavíme a napůl vychladlou nádivkou plníme palačinky.