Lomnické kroužky

200 g másla, špetka soli, 30 g droždí, 1/8 l mléka, 500 g hladké mouky, 60 g oříšků

V mléce rozmícháme droždí a necháme vykynout. Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme sůl, mleté oříšky, vykynuté droždí a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, ve kterých menší formičkou vykrojíme otvor, takže vzniknou kroužky. Uložíme je na plech a pečeme. Upečené kroužky namáčíme ve vychladlém sirupu a obalujeme je v práškovém cukru.

Sirup
2 dl vody, 150 g krystalového cukru
Vodu s cukrem chvíli povaříme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 9