Lívance plněné jablky

¼ l mléka, trošku soli, 2 vejce, 80 g práškového cukru, 100 g vařených prolisovaných brambor, 100 g tvarohu, 200 g hladké mouky, jablka

Kvásek: ½ dl mléka, 20 g droždí

V mléce rozmícháme droždí a necháme vykynout. Do ¼ l mléka přidáme trošku soli, celá vejce, cukr, vykynuté droždí a všechno zamícháme. Dále přidáme prolisované brambory, přes síto prolisovaný tvaroh a znovu všechno zamícháme. Nakonec za stálého míchání přidáváme po trošce mouku a vařečkou vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout. Nahřejeme lívancovou formu, jamky potřeme rozpuštěným máslem, do každé jamky dáme trochu těsta, položíme na ně lístek očištěného jablka a zalijeme troškou těsta. Lívance smažíme pomalu, nejdříve po jedné, potom po druhé straně. Usmažené, ještě teplé lívance posypeme mletou skořicí, práškovým cukrem a hned podáváme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

99 − = 96