I. těsto: 150 g hladké mouky, 60 g másla, 60 g sádla
Do mouky přidáme máslo, sádlo a vypracujeme těsto. Necháme je odpočinout v chladu 1 hodinu.
II. těsto: 150 g hladké mouky, trošku soli, 20 g práškového cukru, trošku strouhané citronové nebo pomerančové kůry, 1 vejce, 10 g droždí, 3 lžíce mléka
V mouce rozmícháme sůl, práškový cukr, strouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, vejce a v mléce rozmíchané droždí. Ze všeho vypracujeme těsto a dáme ho kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále do čtverce, vložíme do něj máslové těsto, zabalíme je a rozválíme. Potom těsto přeložíme, necháme chvíli stát a znovu rozválíme. Takto těsto skládáme a rozválíme ještě dvakrát. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme na sílu 3 mm a rádýlkem těsto rozkrájíme na proužky 2 cm široké a 10 cm dlouhé. Potřeme je vajíčkem, posypeme krystalovým cukrem a sekanými ořechy. Proužky těsta uložíme na obloukovitou stranu formy na „srnčí hřbet“ a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečené obloučky z formy vyjmeme a uložíme na mísu.