Kynutý švestkový koláč

300 g hladké mouky, trošku soli, ½ dl mléka, 2 žloutky, 60 g práškového cukru, 50 g másla, švestky.

Kvásek: 2 dl mléka, 20 g droždí, 10 g práškového cukru, 60 g hladké mouky

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr, mouku, uděláme kvásek, který necháme vykynout. Ohřátou mouku prosejeme a smícháme s troškou soli. Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky a přilijeme k mouce. Dále přidáme práškový cukr, rozpuštěné, ne však horké máslo, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které pak necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto dáme na vymaštěný plech a rozložíme po jeho povrchu rozpůlené švestky řezem nahoru. Povrch posypeme hrubým krystalovým cukrem a vložíme do trouby péci.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

33 + = 42