Krupicový závin

Závinové těsto (z poloviční dávky), 100 g másla, 4 žloutky, trošku soli, ¼ l smetany nebo mléka, 250 g krupice, 4 bílky na sníh

Máslo se žloutky vymícháme. Přidáme sůl, smetanu, krupici a tuhý sníh z bílků. Všechno dobře rozmícháme. Závinové těsto tence vytáhneme, potřeme je krupicovou nádivkou a svineme. Závin vložíme do malého ubrousku a s ubrouskem je vložíme do vařící vody a vaříme 15 – 20 minut. Krupicový závin rozkrájíme, posypeme praženou strouhanou houskou a práškovým cukrem. K závinu podáváme vařené švestky nebo jiné kompoty.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =