2 vejce, 100 g másla, 2 lžíce medu, 1 lžíce rumu, 120 g práškového cukru, 100 g ovesných vloček, 3 lžíce černé kávy, 130 g hrubé mouky, 50 g bramborové moučky „Solamyl“, ½ balíčku prášku do pečiva, trochu mleté skořice, 3 hřebíčky.
Do mísy dáme žloutky, máslo, med, rum, práškový cukr a mícháme 20 minut. Ovesné vločky dáme do pánve, posypeme je troškou práškového cukru, upražíme a umeleme je v mlýnku na mák. Vychladlé vločky přidáme k vymíchaným žloutkům. Dále přidáme černou kávu, hrubou mouku, bramborovou moučku, prášek do pečiva, mletou skořici a mletý hřebíček. Všechno dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej přimícháme k těstu. Těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený moučník necháme na plechu vychladnout, potřeme jej citronovou polevou a krájíme na kostky.
Citronová poleva
200 g práškového cukru, 1 lžíce vařící vody, 2 lžíce citronové šťávy.
Všechno mícháme ½ hodiny.