300 g hladké mouky, ¼ dl mléka, 2 žloutky, 90 g másla, 50 g práškového cukru, 80 g hrozinek, trošku soli
Kvásek: 2 dl mléka, 20 g droždí, 10 g práškového cukru, 60 g hladké mouky
V mléce rozmícháme droždí, cukr, mouku a dáme vykynout. V mléce rozmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, práškový cukr a trošku soli. Všechno vylijeme do proseté a ohřáté mouky a zamísíme těsto s vykynutým kváskem. Potom přidáme očištěné hrozinky a těsto dobře vypracujeme, až se přestane lepit na vařečku a mísu. Posypeme je trochu moukou a necháme vykynout, dáme na vymaštěný plech, těsto rukou roztlačíme, potřeme žloutkem a vložíme do trouby upéci. Upečený koláč z plechu hned vyjmeme a posypeme práškovým cukrem.
Tento koláč je vhodný k bílé kávě.