Koláč s drobenkou

250 g hladké mouky, 50 g práškového cukru, 1 žloutek, trošku soli, 1 dl mléka

Kvásek: 60 g hladké mouky, ½ dl mléka, 15 g práškového cukru, 20 g droždí

V mléce rozmícháme droždí, cukr, mouku a necháme je vykynout. Potom do mísy dáme ohřátou mouku, cukr, sůl, v mléce rozmíchaný žloutek a vykynutý kvásek. Všechno vymísíme, uděláme z těsta kulatý bochník, položíme ho na vymaštěný plech a necháme na teplém místě vykynout. Když je těsto vykynuté, roztlačíme ho rukou po celém plechu. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě.

Drobenka
100 g hrubé mouky, 80 g práškového cukru, 80 g másla, 30 g mandlí, trochu mleté skořice, citronová kůra
V mouce rozdrobíme máslo, cukr, loupané mleté mandle, mletou skořici a strouhanou citronovou kůru, všechno vymísíme a rozdrobíme po koláči.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =