6 vajec, 240 g práškového cukru, trochu citronové kůry, 5 lžic studené černé kávy, 20 g kakaa, 220 g hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
Žloutky, práškový cukr, strouhanou citronovou kůru a kakao mícháme asi ½ hodiny. Potom přidáme studenou černou kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno lehce promícháme. Dortovou formu vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý dort rozřízneme a naplníme. Povrch potřeme nádivkou a libovolně ozdobíme.
Nádivka
200 g másla, 170 g práškového cukru, 3 dl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 30 g maizeny, 1 lžíce rumu
Máslo s práškovým cukrem dobře mícháme do pěny. V mléce rozmícháme vanilkový cukr a maizenu, dáme je do vařící lázně a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Potom ji odstavíme a mícháme, až vychladne. Po trošce přidáváme kaši k vymíchanému máslu a ještě mícháme, aby nádivka byla hladká. Nakonec přimícháme rum.