Kávový dort I

6 vajec, 100 g práškového cukru, 150 g ořechů, šťáva z 1 citronu, 2 lžičky mleté zrnkové kávy, 50 g krystalového cukru

Žloutky, práškový cukr a šťávu z citronu mícháme do pěny asi ½ hodiny. K vymíchaným žloutkům lehce přimícháme mleté ořechy, mletou zrnkovou kávu a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali krystalový cukr. Těsto pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě v mírně vyhřáté troubě. Upečený dort necháme vychladnout, potom jej rozřízneme, naplníme a potřeme povrch i boky.

Kávová nádivka

50 g čokolády, 200 g másla, 2 žloutky, 130 g práškového cukru, ½ dl rumu, 2 lžičky mleté zrnkové kávy

Do mísy dáme máslo, rozpuštěnou čokoládu, žloutky, mletou kávu, cukr a rum. Všechno mícháme ½ hodiny.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 7 = 1