Kaštanový dort II

8 vajec, 80 g másla, 200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 150 g prolisovaných kaštanů, 80 g hrubé mouky

Máslo s cukrem mícháme do pěny. Za stálého míchání přidáváme žloutky a mícháme ještě ½ hodiny. Uvařené kaštany prolisujeme přes síto a vychladlé přidáme ke žloutkům. Dále přidáme loupané mleté mandle, tuhý sníh z bílků a nakonec přimícháme mouku. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a jeden po druhém upečeme ve vymaštěné, moukou vysypané dortové formě. Upečené a vychladlé dorty spojíme nádivkou. Povrch dortu potřeme nádivkou a ozdobíme hustou rybízovou marmeládou.

Nádivka

100 g mandlí, 50 g práškového cukru, ½ l sladké smetany, vanilkový cukr (podle chuti), 200 g prolisovaných kaštanů

Cukr a loupané mandle upražíme. Necháme je vychladnout a umeleme. Ze smetany ušleháme tuhý sníh, přidáme podle chuti vanilkový cukr a smícháme s mletými mandlemi. Nakonec přidáme vařené, přes síto prolisované kaštany a všechno promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

26 − 24 =