Kaštanový dort I

1 kg kaštanů, 6 vajec, 80 g práškového cukru, 50 g hrubé mouky

Žloutky s cukrem mícháme do pěny, přidáme 8 lžic vařených, prolisovaných kaštanů a ještě promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme s hrubou moukou k těstu, a všechno lehce zamícháme. Těsto pečeme ve vymaštěné, moukou vysypané dortové formě. Upečený a vychladlý dort dvakrát rozřízneme, potřeme rybízovou marmeládou a naplníme kaštanovou nádivkou. Povrch dortu potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.

Kaštanová nádivka
Zbytek prolisovaných kaštanů, 100 g másla, 100 g práškového cukru, 3 lžíce rumu, rybízová marmeláda
Máslo s cukrem dobře vymícháme. Přidáme prolisované kaštany, rum a dobře zamícháme.

Čokoládová poleva
100 g čokolády, 150 g práškového cukru, ½ dl vody.
Vaříme do zhoustnutí.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 + 4 =