Kakaový nákyp

4 vejce, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 40 g másla, 20 g kakaa, 50 g mandlí, 80 g hrubé mouky

Žloutky, práškový cukr a vanilkový cukr mícháme 20 minut. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, proseté kakao a dobře všechno zamícháme. Dále přidáme drobně sekané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho opatrně i s moukou k těstu. Nákypovou formu vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a upečeme je ve vyhřáté troubě při mírném ohni. Upečený nákyp vyklopíme z formy, polijeme třešňovou šťávou z kompotu a podáváme s třešňovým kompotem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

52 − 43 =