4 vejce, 200 g jemného krystalového cukru, 1 lžíce vody, 50 g sekaných ořechů, 200 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 200 g kakaa
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu cukr, vodu a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Do hustého těsta přimícháme sekané ořechy, mouku s práškem do pečiva a kakaem. Všechno ještě zamícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené a chladné řezy potřeme nádivkou a nádivku ještě polijeme kakaovou polevou.
Nádivka
¼ l mléka, 20 g hrubé mouky, 1 žloutek, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g másla, 200 g práškového cukru
V mléce rozmícháme mouku, žloutek, vanilkový cukr a za stálého míchání ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Po odstavení kašičku občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Vymíchané máslo s práškovým cukrem smícháme s chladnou kašičkou.