Jemný koláč s makovou nádivkou

450 g hladké mouky, trošku soli, 120 g práškového cukru, 300 g másla, 3 žloutky, citronová kůra, 3 bílky, 150 g práškového cukru

Do proseté mouky přidáme sůl, práškový cukr, postrouhané máslo, žloutky, strouhanou citronovou kůru, rychle vypracujeme těsto a odložíme je na chvíli na chladné místo. Odpočinuté těsto rozválíme, dáme na větší plech, potřeme makovou nádivkou a dáme do vyhřáté trouby péci. Napůl upečený koláč z trouby vyjmeme, potřeme sněhem z 3 bílků a 150 g práškového cukru a dáme do trouby dopéci.

Maková nádivka
300 máku, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 ½ dl mléka
Cukr a vanilkový cukr rozmícháme v mléce a uvedeme do varu. Do vařícího mléka nasypeme mletý mák, zamícháme a odstavíme z ohně. Nádivku necháme vychladnout.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 20 = 28