Jemná bábovka

100 g másla, 80 g práškového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 180 g hrubé mouky, trošku soli, citronová kůra, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g mandlí

Kvásek: 1/8 l mléka, 20 g droždí, 50 g mouky, trošku cukru

Z mléka, droždí, mouky a cukru uděláme kvásek. Máslo, cukr, vejce, žloutky, sůl, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr mícháme asi 20 minut. Přidáme vykynutý kvásek, mouku, drobně sekané mandle a vypracujeme řidší těsto. Těsto dáme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané bábovkové formy a pečeme je v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 27 = 36