Jablkový puding

750 g jablek, 70 g cukru, celá skořice, hřebíček, 3 housky, 1 ½ dl mléka, 60 g másla, 80 g práškového cukru, 20 g strouhané housky, 5 vajec, 20 g práškového cukru do sněhu

Oloupaná jablka rozkrájíme, vložíme do pánve a zasypeme cukrem. Přidáme celou skořici, hřebíček a dáme na plotnu dusit. Udušená a vychladlá jablka prolisujeme přes síto. Housky rozkrájíme a namočíme ve vlažném mléce. Máslo, cukr a žloutky dobře vymícháme. Do vymíchané směsi přidáme prolisovaná jablka, vymačkané a prolisované housky, strouhanou housku a všechno zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, za stálého šlehání přidáme 20 g práškového cukru a lehce přimícháme k těstu. Větší pudingovou formu nebo dvě menší potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, vložíme do ní těsto a ve vařící lázni v páře puding vaříme 1 hodinu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

15 + = 17