Jablkový koláč se šlehačkou

200 g hladké mouky, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, citronová kůra, 120 g másla, 3 žloutky, rybízová marmeláda

V mouce rozmícháme práškový a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, přidáme máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na desce, kterou jsme posypali moukou, těsto rozválíme, vložíme na plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečený a chladný koláč potřeme rybízovou marmeládou. Na povrch uložíme udušená pokrájená jablka a na ně rozetřeme ušlehanou smetanu (str. 35), kterou ještě posypeme strouhanou čokoládou.

Jablka
1 kg čistých a pokrájených jablek, voda, 50 g cukru
Čistá a pokrájená jablka zalijeme troškou vody, přidáme cukr a udusíme tak, aby se nerozvařila.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 42 = 52