Jablkové zákusky

300 g hladké mouky, 120 g másla, 2 vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 2 lžíce sladké smetany nebo mléka

Na vál prosejeme mouku, rozdrobíme máslo, rozmícháme prášek do pečiva a cukr. Přidáme vejce a bude-li těsto tuhé, přidáme 2 lžíce smetany nebo mléka. Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme, dáme na slabě vymaštěný plech, potřeme nádivkou a pokryjeme druhým rozváleným dílem. Povrch potřeme vajíčkem a těsto pečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečený moučník posypeme práškovým cukrem.

Jablková nádivka
1 kg jablek, 200 g práškového cukru, 1 lžička mleté skořice, ½ dl rumu
Očištěná, na kostky krájená jablka s cukrem dusíme. Na měkko udušená jablka polijeme rumem, posypeme mletou skořicí, dobře zamícháme a necháme vychladnout.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 2