Jablková omeleta

¼ l mléka, 2 vejce, trošku soli, 30 g práškového cukru, 80 g hladké mouky

V mléce rozmícháme žloutky, sůl, cukr a za stálého míchání přidáváme mouku. Těsto dobře rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k těstu. Palačinkovou formu pomastíme, rozehřejeme, dáme na ni trochu těsta a upečeme ho po obou stranách. Dortovou formu vymastíme, vysypeme prosetou strouhanou houskou, dáme do ní omeletu, potřeme ji jablkovou nádivkou, přikryjeme další omeletou taktéž potřenou jablkovou nádivkou a postup opakujeme i s dalšími omeletami. Nahoru dáme omeletu, kterou jen pomastíme. Omelety pečeme ve vyhřáté troubě. Zapečené omelety posypeme práškovým cukrem, pokrájíme a ještě teplé podáváme.

Jablková nádivka

300 g očištěných a na lístky pokrájených jablek, trošku vody, 50 g práškového cukru, 50 g mandlí, 50 g hrozinek

Jablka dáme do pánve, zalijeme je troškou vody a uvaříme je na hustou kaši. K napůl vychladlé kaši přidáme práškový cukr, mleté mandle a sekané hrozinky.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 + 5 =