Jablka ve vanilkovém krému

4 jablka, meruňková marmeláda, ½ l mléka, 100 g práškového cukru, 20 g maizeny, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru

Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme jader a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečená jablka naplníme meruňkovou marmeládou a uložíme na skleněné misky. Ve 4 dl mléka rozmícháme práškový a vanilkový cukr, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme ve zbytku mléka rozmíchanou maizenu a žloutky. Hotový krém necháme vychladnout, občas zamícháme a nalijeme na připravená jablka. Jablka můžeme ozdobit bílkovým sněhem a ořechovými jádry. Podáváme vychlazená.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 24 = 25