Indiánky

3 žloutky, 6 bílků, 60 g práškového cukru, 110 g hrubé mouky, trošku prášku do pečiva.

Cukr rozdělíme na poloviny. Žloutky a ½ práškového cukru mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něj druhou polovinu cukru. Ušlehaný sníh a mouku s práškem do pečiva přimícháme ke žloutkům. Plech vymastíme, vysypeme moukou a klademe na něj lžící z těsta malé kopky. Upečeme je v mírně vyhřáté troubě a necháme vychladnout. Z vychladlých indiánek vydlabeme střed a plníme je šlehačkou (str. 35) tak, že dvě a dvě spojujeme. Hotové indiánky polijeme čokoládovou polevou (str. 102).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + = 16