320 g hladké mouky, 60 g práškového cukru, 60 g másla, 1 vejce, 10 g amonia, trošku mléka
Do proseté mouky přidáme práškový cukr, máslo, vejce, v mléce rozmícháme amonium a zamísíme těsto. Vypracované těsto rozdělíme na 3 díly, každý díl rozválíme na desce a zvlášť upečeme na vymaštěném plechu. Upečené a chladné díly spojíme krémem a druhý den pokrájíme na řezy.
Krém
½ l mléka, 150 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žloutky, 2 balíčky „Zlatý klas“, 40 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g práškového cukru, 1 lžíce rumu
Polovinu mléka, v němž jsme rozmíchali krystalový cukr a vanilkový cukr, dáme vařit. Ve zbytku mléka dobře rozmícháme žloutky, prášek „Zlatý klas“, mouku za stálého míchání nalijeme do vařícího mléka. Uvaříme hustou kašičku, kterou necháme vychladnout. Během chladnutí ji občas zamícháme. S chladnou kašičkou pak smícháme práškový cukr, dobře vymíchaný s rumem.