Dvoubarevný koláč

250 g hladké mouky, 150 g másla, ½ balíčku prášku do pečiva, 180 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g ořechů, trošku mléka, 50 g čokolády, marmeláda

V mouce rozmícháme máslo, prášek do pečiva, práškový cukr, vanilkový cukr, vejce, mleté ořechy, podle potřeby mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na dva díly a do jednoho přidáme změklou čokoládu. Bílé těsto rozválíme na pomoučeném vále, dáme na plech, potřeme marmeládou, pokryjeme rozváleným čokoládovým těstem a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý koláč vyjmeme z plechu a bílý povrch polijeme čokoládovou polevou (str. 38).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 3 = 2