Dvoubarevný dort

I. těsto: 5 vajec, 50 g práškového cukru, 50 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g čokolády, 70 g mandlí, 20 g piškotových drobků, marmeláda

Máslo s prosetým cukrem mícháme do pěny. Přidáme žloutky, změklou čokoládu a mícháme ½ hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přišleháme do něj vanilkový cukr. K těstu přimícháme sníh, loupané mleté mandle a piškotové drobky. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymastili máslem a vysypali moukou. Zatímco se peče první dort, připravíme těsto na druhý dort.

II. těsto: 2 vejce, kolik váží 2 vejce, tolik práškového cukru a tolik hrubé mouky

Vejce s moukou a cukrem mícháme ½ hodiny. Vymíchané těsto dáme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Oba díly dortu necháme vychladnout.

Tmavý dort rozřízneme v půli. Jednu polovinu potřeme marmeládou, pokryjeme světlým dílem, který dobře pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Přiložíme druhou polovinu tmavého dílu a povrch polijeme čokoládovou polevou (str. 38).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

45 − 44 =