2 vejce, 150 g práškového cukru, 50 g másla, ½ dl černé kávy, 1 ½ dl mléka, 100 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, ½ balíčku prášku do pečiva
Žloutky s cukrem a máslem mícháme do zpěnění. Za stálého míchání přidáváme po trošce černou kávu a mléko, hrubou a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Potom těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme. Upečený a vychladlý dort rozřízneme a naplníme nádivkou. Povrch a boky dortu polijeme cukrovou polevou.
Nádivka
1/8 l mléka, 3 lžíce vody, 2 lžíce hrubé mouky, 70 g másla, 70 g práškového cukru, 1 žloutek, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g ořechů
Do mléka nalijeme vodu, zamícháme s moukou a uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout. Potom vymícháme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem. K vychladlé kaši přidáváme po trošce vymíchané máslo, mleté ořechy a potom všechno ještě dobře mícháme.
Cukrová poleva
100 g práškového cukru, 1 bílek, 1 lžíce studené vody
Mícháme ½ hodiny.