Dobré ořechové keksy

200 g hladké mouky, 140 g másla, 20 g droždí, 1 lžíce mléka, 20 g práškového cukru

Z mouky, másla a droždí, rozpuštěného v mléce zamísíme těsto a necháme je ½ hodiny odpočinout. Mezi tím si připravíme nádivku. Potom těsto tence rozválíme, potřeme nádivkou a svineme. Ještě syrovou ruládu pokrájíme na 1 cm široké plátky, uložíme řidčeji na plech a upečeme ve vyhřáté troubě.

Nádivka
170 g práškového cukru, 2 bílky, 170 g ořechů, 1 balíček vanilkového cukru
Cukr s bílky mícháme do pěny. Přidáme mleté ořechy, vanilkový cukr a ještě dobře zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =