60 g másla, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 50 g mandlí, 60 g datlí, 30 g hrubé mouky, 30 g piškotových drobků nebo studené housky
Máslo mícháme do pěny. Přidáme cukr a po jednom přidáváme žloutky. Za každým žloutkem dobře vymícháme. Za stálého míchání přidáme neloupané mleté mandle a na malé kostky krájené datle. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přimícháme k těstu. Nakonec dáme mouku a piškotové drobky. Všechno zamícháme a dáme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy péci. Povrch dortu posypeme cukrem a pomalu pečeme. Vychladlý dort naplníme datlovou nádivkou a polijeme rumovou polevou (str. 91).
Datlová nádivka
150 g másla, 70 g datlí, 70 g práškového cukru, podle chuti rum
Máslo, cukr velmi jemně sekané datle a rum dobře vymícháme.