Cukrové brambory

6 vajec, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, citronová kůra, 160 g hrubé mouky, kakao na obalení

Žloutky, strouhanou citronovou kůru, práškový a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Mícháme půl hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou lehce přimícháme ke žloutkům. Těstem naplníme do dvou třetin vymaštěné a moukou vysypané formičky na indiánky a vložíme do mírně teplé trouby péci. Jestliže nemáme formičky, můžeme lžící klást hromádky těsta na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Upečené a chladné díly vydlabeme, naplníme nádivkou a spojíme tak, aby byly kulaté jako brambory. Naplněné brambory zabalíme do mandlového těsta a obalíme v kakaovém prášku. Povrch nařízneme, čímž vyvoláme dojem rozpukných pečených brambor. Brambory vložíme do papírových košíčků.

Sněhová nádivka
3 bílky, 100 g práškového cukru, 300 g strouhané čokolády, 100 g oříšků
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu dotuha ušleháme. Do sněhu přimícháme strouhanou čokoládu a mleté oříšky.

Mandlové těsto
200 g loupaných mandlí, 1 vejce, 200 g práškového cukru
Mandle oloupeme a umeleme, dáme na desku, přidáme vejce, cukr a válečkem dobře zpracujeme. Těsto vyválíme na desce posypané práškovým cukrem a rozkrájíme na tolik čtverců, kolik máme naplněných brambor.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

40 + = 47