100 g čokolády, 20 g kakaa, 60 g práškového cukru, 4 dl mléka, trošku soli, 130 g hrubé mouky, 100 g másla, 6 vajec, 1 balíček vanilkového cukru
Strouhanou čokoládu a kakao dáme do mléka, přidáme sůl, mouku a všechno rozkvedláme. Směs vložíme do lázně s vařící vodou a za stálého míchání ji do husta uvaříme. Máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem vymícháme, přidáme vařené vychladlé těsto a všechno promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k těstu. Větší pudingovou formu nebo dvě menší potřeme máslem, vysypeme moukou, vložíme do ní těsto a ve vařící lázni ho vaříme asi ¾ hodiny. Uvařený puding vyklopíme a posypeme práškovým cukrem. Můžeme ho také podávat se šlehačkou (str. 35).