Čokoládový chlebíček se šlehačkou

90 g másla, 120 g práškového cukru, 100 g čokolády, 60 g mandlí, 3 vejce, 50 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 dl smetany, 20 g práškového cukru

Máslo, cukr a čokoládu na sporáku ohřejeme a dobře vymícháme. Přidáme neloupané mleté mandle, dobře promícháme, odstavíme a mícháme, až těsto vychladne. Do vychladlého těsta za stálého míchání přidáváme po jednom žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou smíchanou s práškem do pečiva jej přimícháme k těstu. Chlebíčkovou formu vymastíme máslem, vysypeme moukou, dáme do ní těsto, které posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ½ hodiny v teplé troubě. Čokoládový chlebíček je chutnější na druhý den. Podáváme jej se šlehanou smetanou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

38 + = 46