500 g hladké mouky, 250 g másla, 4 žloutky, 20 g droždí, 1 dl mléka, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru
V mouce rozdrobíme máslo, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidáme žloutky a v mléce vykynuté droždí. Všechno zamícháme a těsto rozdělíme na tři díly. Jeden rozválený díl dáme na vymaštěný plech, potřeme nádivkou, pokryjeme druhým rozváleným dílem, který také potřeme nádivkou, pokryjeme třetím dílem a dáme do vyhřáté trouby upéci. Upečený moučník potřeme čokoládovou polevou (str. 20) a krájíme řezy.
Oříšková nádivka
250 g práškového cukru, 250 g oříšků, 4 bílky, ½ dl rumu, ½ balíčku vanilkového cukru
Mleté oříšky, rum, vanilkový cukr a sníh z bílků vymícháme. Je-li nádivka tuhá, přidáme smetanu nebo mléko.