1 l mléka, trošku soli, 150 g krystalového cukru, 50 g másla, 50 g čokolády, 150 g krupice, 4 bílky
Do mléka dáme trošku soli, cukr, máslo, čokoládu, uvedeme je do varu a za stálého míchání zavaříme krupici. Ještě do horké krupice přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Krupicovou kaši dáme do malých, vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout. Vychladlou kaši vyklopíme na malé talíře a podáváme s vanilkovým krémem.
Vanilkový krém
½ l mléka, 60 g krystalového cukru, 1 celá vanilka nebo 1 balíček vanilkového cukru, 1 žloutek, 20 g maizeny
Mléko s cukrem, celou vanilkou nebo vanilkovým cukrem uvedeme do varu a přilijeme za stálého míchání mléko s rozmíchaným žloutkem a maizenou. Krém chvíli povaříme a vychlazený podáváme.