110 g práškového cukru, 6 vajec, šťáva z 1 citronu, 20 g práškového cukru do sněhu, 30 g hrubé mouky, 40 g strouhané housky
Cukr a žloutky mícháme do pěny. Po trošce přidáváme šťávu z celého citronu a strouhanou citronovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě šleháme. K vymíchaným žloutkům přidáme hrubou mouku, strouhanou housku a ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme a vložíme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy. Těsto pečeme v mírně vyhřáté troubě. Nákyp podáváme s vínovým šodó.
Vínové šodó
2 dl bílého vína, 80 g práškového cukru, 3 žloutky, kůra a šťáva z ½ citronu
Do vína zamícháme cukr, žloutky, šťávu a strouhanou citronovou kůru a za stálého šlehání zahříváme, až pěna zhoustne. Šodó nesmíme uvést do varu.