4 vejce, 160 g práškového cukru, šťáva z 1 citronu, 120 g hrubé mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě dobře šleháme. Dále přidáme citronovou šťávu, mouku, žloutky a všechno dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy, dáme do vyhřáté trouby a pečeme ½ hodiny. Upečený a vychladlý dort rozřízneme, naplníme a potřeme nádivkou. Povrch dortu posypeme strouhanou čokoládou.
Mandlová nádivka
140 g másla, 140 g práškového cukru, 140 g loupaných mletých mandlí, 1/8 l mléka, kousek vanilky, 4 žloutky
Do mléka dáme vařit vanilku. Žloutky rozšleháme a po trošce do nich vmícháme uvařené a vychladlé mléko. Máslo mícháme do pěny, přidáváme do něj po lžíci cukr, loupané mleté mandle a žloutky smíchané s vařeným mlékem.