8 vajec, 140 g práškového cukru, šťáva a kůra z jednoho citronu, 80 g bramborové moučky „Solamyl“, 160 g práškového cukru do sněhu, 80 g hrubé mouky
Žloutky s práškovým cukrem, citronovou šťávou a postrouhanou citronovou kůrou mícháme asi 1 ½ hodiny do zpěnění. Potom přidáme bramborovou moučku a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj práškový cukr a šleháme tak dlouho, až je sníh tuhý. Potom jej s moukou lehce přimícháme k těstu. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme. Upečený a vychladlý moučník v polovině překrojíme, naplníme citronovou nádivkou, spojíme a polijeme citronovou polevou.
Citronová nádivka
¼ l mléka, 25 g bramborové moučky „Solamyl“, 200 g másla, 150 g práškového cukru, 1 vejce, šťáva z ½ citronu
V mléce rozmícháme bramborovou moučku a za stálého míchání uvaříme hustou kašičku. Z másla, práškového cukru, vajec a citronové šťávy vymícháme pěnu, kterou smícháme s chladnou kašičkou.